Addition and Subtraction Worksheets

Text-only Preview

Addition and Subtraction Worksheets
Addition and Subtraction Worksheets
1. Sally has 5 crayons and she gave 2 crayons to her sister. She was left with 3
crayons. Which number sentence wil help Sally to check her results?
A. 5 + 3 = 2
B. 5 - 2 = 3
B. 2 - 3 = 5
D. 2 + 5 = 3
Answer :- (b)
2. Eric had $7 and he gave $4 to his brother. He was left with $3. Which number
sentence will help him to check his results?
A. 4 - 3 = 7
B. 7 + 3 = 4
C. 7 - 4 = 3
D. 4 + 7 = 3


Know More About Number Worksheets

Answer :- (c)
3. Carol had $10 and she bought a lunch box for $7. She was left with $3. Which
number sentence will help Carol to check her results?
A. 10 + 3 = 7
B. 7 - 3 = 10
C. 10 - 7 = 3
D. 7 + 10 = 3
Answer :- (c)
4. Joan has 13 stamps and he gave 4 stamps to his brother. He was left with 9
stamps. Which number sentence wil help him to check his results?
A. 13 + 9 = 4
B. 4 + 13 = 9
C. 4 - 9 = 13
D. 13 - 4 = 9
Answer :- (d)
5. Choose the correct addition and subtraction fact family using 4, 3, and 7.
A. 13 + 7 = 6, 7 - 13 = 6
B. 13 + 7 = 6, 6 + 7 = 13
C. 7 + 3 = 4, 3 - 4 = 7
D. 4 + 3 = 7, 7 - 4 = 3
Answer :- (d)


Learn More About Multiplication and Division Worksheets

6. Choose the correct addition and subtraction fact family using 3, 2, and 5.
A. 3 + 2 = 5, 5 - 3 = 2
B. 5 + 2 = 3, 2 - 3 = 5
C. 9 + 5 = 4, 4 + 5 = 9
D. 9 + 5 = 4, 5 - 9 = 4
Answer :- (a)
7. Choose the correct addition and subtraction fact family using 6, 5, and 11.
A. 15 + 8 = 7, 8 - 15 = 7
B. 11 + 5 = 6, 5 - 6 = 11
C. 6 + 5 = 11, 11 - 6 = 5
D. 15 + 8 = 7, 7 + 8 = 15
Answer :- (c)
8. Which number sentence helps you check your answer for 9 - 4 = 5?
A. 9 + 5 = 4
B. 5 + 4 = 9
C. 4 - 5 = 9
D. 5 - 4 = 9
Answer :- (b)
9. Which number sentence helps you check your answer for 12 - 3 = 9?
A. 12 + 9 = 3
B. 3 - 9 = 12
C. 9 + 3 = 12
D. 9 - 3 = 12



Answer :- (c)
10. Which number sentence helps you check your answer for 14 - 7 = 7?
A. 7 - 14 = 7
B. 7 + 7 = 14
C. 14 + 7 = 7
D. 7 - 7 = 14
Answer :- (b)



Number Line Worksheets
Number Line Worksheets
1. Which of these numbers does A represent?
A. 1410
B. 1014
C. 14100
D. 410
Answer :- (a)
2. Which of these letters is 410 represented by?
A. S
B. R
C. P
D. Q
Answer :- (b)


3. Which of these numbers does the point X represent on the number line?

A. 2.5
B. 1.25
C. 1.75
D. 0.5
Answer :- (c)
4. Which of these numbers does the point Q represent on the number line?
A. 2.25
B. 2.75
C. 2.5
D. 1.5
5. Which of these numbers does the point P represent on the number line?
A. 3.35
B. 3.5
C. 3.75
D. 1.5
Answer :- (a)
6. Which of these decimals does the point A represent on the number line?
A. 2.5
B. 4.5
C. 3.25
D. 3.5
Answer :- (b)
7. Which of these decimals does the point A represent on the number line?


Read More on Fact Families Worksheets

A. 3.5
B. 1.75
C. 1.5
D. 2.5
Answer :- (c)
8. Identify the point that represents the decimal 0.5 on the number line.
A. B
B. D
C. E
D. C
Answer :- (c)
9. Identify the point that represents the fraction 92 on the number line.
A. E
B. D
C. C
D. A
Answer :- (b)
10. Identify a number that is a rational number, an integer, a whole number, and a
natural number.
A. 314
B. 38
C. - 23


Answer :- (b)

(2) Solve the equation x2 - 4 = 0
x2 - 4 = 0
Add 4 on both the sides we get,
x2 = 4
To avoid a square put square root on both the sides
x = ?4
x = 2
Example 2 :- Solve 5x + 4 = 3x + 10
Solution :- 5x + 4 = 3x + 10
Put al the variables on one side and value on other side.
We get, 5x - 3x = 10 - 4, 2x = 6
Now to get x value divide both sides with 2
2x / 2 = 6 / 2, x = 3


ThankYou
TutorVista.com



Document Outline

  • ﾿
  • ﾿
  • ﾿