Microsoft 70-646

Text-only Preview

Exam: 70-646
Windows Server 2008, Server Administrator
Version: Demo
This is a demo for "Testving 70-646 Study Guide", but it only contains a part of our product,
You can check out the interface, question quality and usability of our practice exams before
you decide to buy it.
If you want to know the latest 70-646 study guide information, please visit:
http://www.testving.com/70-646-microsoft-p-1462.html


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









1.Your network consists of a single Active Directory domain. All domain controllers run Windows Server
2008. All client computers run Windows Vista. You need to ensure that administrators are allowed to
install USB drives on their computers. You must prevent non-administrative users from installing USB
drives on their computers. What should you do?
A.Implement Windows BitLocker Drive Encryption (BitLocker).
B.Implement the Universal Description, Discovery, and Integration (UDDI) Services server role.
C.Use a Group Policy object (GPO) to configure device installation restrictions.
D.Use Windows Server Resource Manager (WSRM) to configure a per user resource access policy.
Answer:C
2.Your network consists of a single Active Directory forest that contains a root domain and two child
domains. All servers run Windows Server 2008.
A corporate policy has the following requirements.
All local guest accounts must be renamed and disabled.
All local administrator accounts must be renamed.
You need to recommend a solution that meets the requirements of the corporate policy.
What should you recommend?
A.Implement a Group Policy object (GPO) for each domain.
B.Implement a Group Policy object (GPO) for the root domain.
C.Deploy Network Policy and Access Services (NPAS) on all domain controllers in each domain.
D.Deploy Active Directory Rights Management Services (AD RMS) on the root domain controllers.
Answer:A
3.Your network consists of a single Active Directory forest. The forest contains three domains named
contoso.com, region1.contoso.com, and region2.contoso.com. The functional level of the three domains
is Windows Server 2008.
In contoso.com, employees from the helpdesk team are members of the Account Operators group. The
helpdesk employees are responsible for modifying the properties of user objects in contoso.com.
Employees frequently join and leave the helpdesk team.
You need to implement a solution for managing user accounts that meets the following requirements.
Enables the helpdesk employees to manage the user objects in all domains
Minimizes the administrative effort required to manage the frequent changes to the helpdesk staff
What should you do?
A.Assign Full Control permissions to the Account Operators group in contoso.com for user accounts in all
three domains.
B.Add the helpdesk user accounts to the Account Operators group in region1.contoso.com and to the
Account Operators group in region2.contoso.com.
C.Create a new global group in contoso.com named Helpdesk-group. Add the helpdesk user accounts to
Helpdesk-group. Add Helpdesk-group to the Account Operators group that is in all three domains.
D.Create a new global group in contoso.com named Helpdesk-group. Add the helpdesk user accounts to
Helpdesk-group. Add Helpdesk-group to the Accounts Operators group that is on every member server in
all three domains.
Answer:C


1



The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









4.Your network contains 50 DNS servers that run Windows Server 2003. One of the DNS servers is
named Server1. Server1 has Adminpak.msi installed. Administrators use client computers that run
Windows Vista. The administrators manage the DNS servers by using a Remote Desktop Connection
(RDC) to connect to Server1. You replace the 50 DNS servers with new servers that run the Server Core
installation of Windows Server 2008. The Windows Server Core servers have the DNS server role
installed. You need to plan for the administration of the new DNS servers. The administrators must
manage the DNS server role by using a Microsoft Management Console (MMC). What should you
include in your plan?
A.Deploy Windows PowerShell to all administrators by using a Group Policy.
B.Deploy the Windows Server 2003 Adminpak.msi file to all administrators by using a Group Policy.
C.Provide remote access to the Windows Server 2008 Server Core servers.
D.Provide remote access to a Windows Server 2008 server that has the Remote Server Administration
Tools (RSAT) installed.
Answer:D
5.Your network consists of a single Active Directory domain. The network includes a branch office named
Branch1. Branch1 contains a member server named Server1. Server1 runs Windows Server 2008 and
has the File Services server role installed. An organizational unit (OU) named Branch1-Servers contains
the computer objects for the servers in Branch1. A global group named Branch1?admins contains the
user accounts for the administrators. Administrators manage the shared folders on the servers in Branch1.
You need to ensure that the members of Branch1-admins can create shared folders on Server1. What
should you do?
A.Add the Branch1-admins group to the Power Users local group on Server1.
B.Add the Branch1-admins group to the Administrators local group on Server1.
C.Assign Full Control permissions on the Branch1-Servers OU to the Branch1-admins group.
D.Assign Create Shared Folders permissions on the Branch1-Servers OU to the Branch1-admins group.
Answer:B
6.Your network consists of a single Active Directory domain. The relevant portion of the Active Directory
domain is configured as shown in the following diagram.


2


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









The Staff organizational unit (OU) contains all user accounts except for the managers user accounts. The
Managers OU contains the managers user accounts and the following global groups.
Sales
Finance
Engineering
You create a new Group Policy object (GPO) named GPO1, and then link it to the Employees OU.
Users from the Engineering global group report that they are unable to access the Run command on the
Start menu. You discover that the GPO1 settings are causing the issue.
You need to ensure that the users from the Engineering global group are able to access the Run
command on the Start menu.
What should you do?
A.Configure GPO1 to use the Enforce Policy option.
B.Configure Block Policy Inheritance on the Managers OU.
C.Configure Group Policy filtering on GPO1 for the Engineering global group.
D.Create a new child OU named Engineering under the Employees OU. Move the Engineering global
group to the new Engineering child OU.
Answer:C
7.Your network consists of a single Active Directory domain. You need to ensure that support technicians
can create Group Policy objects (GPOs) in the domain. You must give the support technicians a GPO that
contains the preconfigured settings that will be used to create new GPOs. What should you do?
A.Assign permissions on the Sysvol folder. Create a new Starter GPO.
B.Add the support technicians to the Group Policy Creator Owners group. Create a new Starter GPO.
C.Add the support technicians to the Account Operators group. Delegate control on the Users container.
Create an ADML file.
D.Add the support technicians to the Account Operators group. Delegate control on the Domain
Controllers organizational unit (OU). Create an ADMX file.
Answer:B
8.Your network consists of a single Active Directory domain. The functional level of the domain is
Windows Server 2008. The domain contains 200 Windows Server 2008 servers.
You need to plan a monitoring solution that meets the following requirements.
Sends a notification by e-mail to the administrator if an application error occurs on any of the servers
Uses the minimum amount of administrative effort
What should you include in your plan?
A.On one server, create event subscriptions for each server. On the server, attach tasks to the application
error events.
B.On one server, create an Event Trace Sessions Data Collector Set. On all servers, create a System
Performance Data Collector Set.
C.On all servers, create event subscriptions for one server. On all servers, attach a task for the application
error events.
D.On all servers, create a System Performance Data Collector Set. On one server, configure the report
settings for the new Data Collector set.
Answer:A


3



The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









9.Your company has a main office and a branch office. All domain administrators are located in the main
office. Two support technicians are located in the branch office.
You plan to deploy a new Windows Server 2008 server in the branch office.
You need to plan for the management of the new Windows Server 2008 server. Your plan must meet the
following requirements.
Allow the support technicians to install server roles
Allow the support technicians to stop and start services
Minimize the security privileges granted to the support technicians
What should you include in your plan?
A.Add the support technicians to the Domain Admins group.
B.Assign the support technicians to the Administrators group on the new Windows Server 2008 server.
C.Configure the restricted enrollment agent on the new Windows Server 2008 server. Create a
permissions list for the support technicians.
D.Place the new Windows Server 2008 server in a new organizational unit (OU). Assign the support
technicians permission to modify objects in the new OU.
Answer:B
10.Your network consists of a single Active Directory domain. The domain contains an organizational unit
(OU) named Employees that contains all user accounts. The domain contains a global group named HR
Admins.
You need to plan for the delegation of administrative authority to meet the following requirements.
Allow HR Admins to create user accounts in the Employees OU.
Allow HR Admins to change the address attributes, the telephone number attributes, and the location
attributes for existing user accounts.
Prevent HR Admins from resetting the passwords for existing user accounts.
What should you include in your plan?
A.Move the HR Admins group to the Domain Controllers OU.
B.Add the HR Admins group to the Account Operators group.
C.Run the Delegation of Control Wizard on the Employees OU.
D.Create an OU named HR. Move the HR Admins group into the HR OU. Run the Delegation of Control
Wizard on the HR OU.
Answer:C
11.Your network contains five Windows Server 2008 servers that have Terminal Services installed.
You plan to establish a Terminal Services server farm.
You need to ensure that the server farm meets the following requirements.
New users automatically connect to the terminal server that has the fewest active sessions.
Disconnected users are redirected to the server that contains their previous session.
What should you implement?
A.Network Load Balancing (NLB)
B.Round-robin DNS
C.Terminal Services Gateway (TS Gateway)
D.Terminal Services Session Broker (TS Session Broker)


4


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









Answer:D
12.Your network contains a server that runs Windows Server 2008 and that functions as a file server. All
client computers are laptop computers that run Windows Vista. The network is not connected to the
Internet. Users in the organization save files that they want to share to a shared folder on the server.
You need to recommend a solution that allows users to access the shared files when they are
disconnected from the corporate network. What should you recommend?
A.Configure caching on the shared folder.
B.Implement Windows SharePoint Services 3.0.
C.Install the Background Intelligent Transfer Service (BITS) server extensions.
D.Configure the Distributed File System (DFS) role service to host the shared folder.
Answer:A
13.Your network consists of a single Active Directory domain. All domain controllers run Windows Server
2008. There are five Windows Server 2003 servers that have the Terminal Server component installed. A
firewall server runs Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2006.
You need to create a remote access strategy for the terminal servers that meets the following
requirements.
Restricts access to specific users
Minimizes the number of open ports on the firewall
Encrypts all remote connections to the terminal servers
What should you do?
A.Implement SSL bridging on the ISA Server. Require authentication on all inbound connections to the
ISA Server.
B.Implement port forwarding on the ISA Server. Require authentication on all inbound connections to the
ISA Server.
C.Upgrade a Windows Server 2003 server to Windows Server 2008. On the Windows Server 2008 server,
implement the Terminal Services Gateway (TS Gateway) role, and configure a Terminal Services
resource authorization policy (TS RAP).
D.Upgrade a Windows Server 2003 server to Windows Server 2008. On the Windows Server 2008 server,
implement the Terminal Services Gateway (TS Gateway) role, and configure a Terminal Services
connection authorization policy (TS CAP).
Answer:D
14.Your network consists of a single Active Directory forest. The network contains a server that runs
Windows Server 2008 named Server1. Server1 has the File Server role installed.
Users from the sales department use portable computers that run Windows Vista Business Edition. Users
from the sales department work from the office and from remote locations.
You need to design a data storage solution that meets the following requirements.
Users must be able to choose the documents that will be available when they are away from the
network.
Your solution must minimize the number of documents that are stored on users' portable computers.
Your solution must minimize the time it takes for users to log on to the network.
What should you include in your design?


5


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









A.Configure offline files and enable manual caching.
B.Configure offline files and enable automatic caching.
C.Use local profiles and implement folder redirection.
D.Deploy roaming profiles and implement folder redirection.
Answer:A
15.Your company has a main office and two branch offices. Each office has a domain controller and file
servers. Your network consists of a single Active Directory domain. All servers run Windows Server 2008.
You need to plan the deployment of Distributed File System (DFS) to meet the following requirements.
Ensure that users see only the folders to which they have access
Ensure that users can access the data locally
Minimize the bandwidth required to replicate data
What should you include in your plan?
A.Deploy a stand-alone DFS namespace. Enable access-based enumeration and use DFS Replication.
B.Deploy a stand-alone DFS namespace. Enable access-based enumeration and use File Replication
Service (FRS).
C.Deploy a domain-based DFS namespace and use DFS Replication. Modify each share to be a hidden
share.
D.Deploy a domain-based DFS namespace and use File Replication Service (FRS). Modify each share to
be a hidden share.
Answer:A
16.Your network contains an Active Directory domain. You have a server that runs Windows Server 2008
and has the Terminal Services role enabled. All client computers run Windows Vista.
You need to plan the deployment of a new line-of-business application to all client computers. The
deployment must meet the following requirements.
Users must access the application from an icon on their desktops.
Users must have access to the application when they are not connected to the network.
What should you do?
A.Publish the application as a Terminal Services RemoteApp (TS RemoteApp).
B.Publish the application by using Terminal Services Web Access (TS Web Access).
C.Assign the application to the terminal server by using a Group Policy object (GPO).
D.Assign the application to all client computers by using a Group Policy object (GPO).
Answer:D
17.Your network consists of a single Active Directory domain. Domain users log on to the domain from
multiple computers.
You need to plan a data provisioning solution that meets the following requirements.
Users must have access to their Documents folder regardless of the client computer that they use.
User documents should not be stored on the local client computer.
Your plan must minimize the time that it takes users to log on to the domain.
What should you include in your plan?
A.Configure offline files.
B.Configure logon scripts.


6


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









C.Configure folder redirection.
D.Configure roaming user profiles.
Answer:C
18.Your network consists of a single Active Directory domain. The domain contains a server that runs
Windows Server 2008 and that has the Terminal Services server role installed. The server has six custom
applications installed. The custom applications are configured as Terminal Services RemoteApps. You
notice that when a user runs one of the applications, other users report that the server seems slow and
that some applications become unresponsive. You need to ensure that active user sessions receive equal
access to system resources. What should you do?
A.Implement Terminal Services Web Access.
B.Implement Terminal Services Session Broker.
C.Configure Reliability and Performance Monitor.
D.Implement Windows System Resource Manager.
Answer:D
19.Your company has Windows Server 2008 file servers.
You need to recommend a data recovery strategy that meets the following requirements:
Backups must have a minimal impact on performance.
All data volumes on the file server must be backed up daily.
If a disk fails, the recovery strategy must allow individual files to be restored.
Users must be able to retrieve previous versions of files without the intervention of an administrator.
What should you recommend?
A.Deploy File Server Resource Manger (FSRM). Use Windows Server Backup to perform a daily backup
to an external disk.
B.Deploy Windows Automated Installation Kit (WAIK). Enable shadow copies for the volumes that contain
shared user data. Store the shadow copies on a separate physical disk.
C.Use Windows Server Backup to perform a daily backup to an external disk. Enable shadow copies for
the volumes that contain shared user data. Store the shadow copies on a separate physical disk.
D.Use Windows Server Backup to perform a daily backup to a remote network share. Enable shadow
copies for the volumes that contain shared user data. Store the shadow copies in the default location.
Answer:C
20.Your company has acquired a new server. The new server has five internal SCSI hard disks that are
connected to an onboard SCSI controller.
You plan to deploy the new server as a file server that runs Windows Server 2008.
You need to recommend a storage strategy that meets the following requirements.
Physically separates the user data from the operating system data
Maximizes the disk space available for data storage
Uses only the hardware that is available on the server
If a disk fails, maintains the integrity of the data on the server
If a disk fails, ensures that the operating system server can start successfully
What should you recommend?
A.Allocate all the disks to a single RAID 5 volume for the user data and for the operating system data.


7


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









B.Allocate three disks to a striped volume for the user data. Allocate two disks to a mirrored volume for the
operating system data.
C.Allocate four disks to a single RAID 5 volume for the user data. Allocate one disk to a simple volume for
the operating system data.
D.Allocate three disks to a single RAID 5 volume for the user data. Allocate two disks to a mirrored
volume for the operating system data.
Answer:D
21.Your company has a main office and a branch office. The offices connect by using WAN links. The
network consists of a single Active Directory domain. An Active Directory site exists for each office.
Servers in both offices run Windows Server 2008 Enterprise Edition.
You plan to deploy a failover cluster solution to service users in both offices.
You need to plan a failover cluster to meet the following requirements:
Maintain the availability of services if a single server fails
Minimize the number of servers required
What should you include in your plan?
A.Deploy a failover cluster that contains one node in each office.
B.Deploy a failover cluster that contains two nodes in each office.
C.In the main office, deploy a failover cluster that contains one node. In the branch office, deploy a
failover cluster that contains one node.
D.In the main office, deploy a failover cluster that contains two nodes. In the branch office, deploy a
failover cluster that contains two nodes.
Answer:A
22.You plan to deploy a distributed database application that runs on Windows Server 2008.
You need to design a storage strategy that meets the following requirements.
Allocates storage to servers as required
Isolates storage traffic from the existing network
Ensures that data is available if a single disk fails
Ensures that data is available if a single storage controller fails
What should you include in your design?
A.An iSCSI disk storage subsystem that uses Microsoft Multipath I/O. Configure a RAID 0 array.
B.An iSCSI disk storage subsystem that uses Virtual Disk Service (VDS). Configure a RAID 5 array.
C.A Fibre Channel (FC) disk storage subsystem that uses Microsoft Multipath I/O. Configure a RAID 5
array.
D.A Fibre Channel (FC) disk storage subsystem that uses Virtual Disk Service (VDS). Configure a RAID 0
array.
Answer:C
23.Your network consists of a single Active Directory forest. The forest contains one Active Directory
domain. The domain contains eight domain controllers. The domain controllers run Windows Server 2003.
You upgrade one of the domain controllers to Windows Server 2008. You need to recommend an Active
Directory recovery strategy that supports the recovery of deleted objects. The solution must allow deleted
objects to be recovered for up to one year after the date of deletion. What should you recommend?


8


The

best
IT

Certification

Training

Material Provider.
http://www.testving.com/









A.Increase the tombstone lifetime for the forest.
B.Increase the interval of the garbage collection process for the forest.
C.Configure daily backups of the Windows Server 2008 domain controller.
D.Enable shadow copies of the drive that contains the Ntds.dit file on the Windows Server 2008 domain
controller.
Answer:A
24.Your network consists of a single Active Directory domain. The domain controllers run Windows Server
2008. Your companys enterprise security policy states that the domain controllers cannot contain optical
drives. You need to recommend a backup and recovery plan that restores the domain controllers in the
event of a catastrophic server failure. What should you recommend?
A.Use Windows Server Backup to back up each domain controller to a local disk. Create a Windows
Recovery Environment (Windows RE) partition on each domain controller.
B.Use Windows Server Backup to back up each domain controller to a local disk. Use Windows
Deployment Services (WDS) to deploy the Windows Recovery Environment (Windows RE).
C.Use Windows Server Backup to back up each domain controller to a remote network share. Create a
Windows Recovery Environment (Windows RE) partition on each domain controller.
D.Use Windows Server Backup to back up each domain controller to a remote network share. Use
Windows Deployment Services (WDS) to deploy the Windows Recovery Environment (Windows RE).
Answer:D
25.Your network consists of a single Active Directory domain. The network contains 20 file servers that
run Windows Server 2008. Each file server contains two volumes. One volume contains the operating
system. The other volume contains all data files.
You need to plan a recovery strategy that meets the following requirements.
Allows the operating system to be restored
Allows the data files to be restored
Ensures business continuityMinimizes the amount of time to restore the server
What should you include in your plan?
A.Windows Deployment Services (WDS)
B.Windows Automated Installation Kit (WAIK) and folder redirection
C.the Windows Recover Disk feature and Volume Shadow Copies
D.the Windows Server Backup feature and Windows Complete PC Restore
Answer:D
26.Your network consists of a single Active Directory domain. The network contains a file server that runs
Windows Server 2008. All servers use internal storage only. You plan to deploy a client/server application.
You need to deploy the application so that it is available if a single server fails. You must achieve this goal
while minimizing costs. What should you do?
A.Deploy Terminal Services RemoteApp (TS RemoteApp).
B.Deploy a failover cluster that uses No Majority.Disk Only.
C.Deploy a failover cluster that uses Node and File Share Disk Majority.
D.Deploy a Distributed File System (DFS) that uses replication.
Answer:C


9